Recept
« Terug naar recepten
Kip in basilicum-roomsaus
PT35M
Kip in basilicum-roomsaus
Een heerlijk kip in basilicum-roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in basilicum-roomsaus te bereiden
Pel en snipper de ui.Schil de wortels,was ze en snijd ze in plakjes.Gaar de wortels vervolgens 5 min in water met wat zout. Dep de kip droog. Braad de filets in hete olie in 6 min per kant goudbruin en breng op smaak met peper en zout.Kook de tagliatelle beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.Giet de wortels af en vang daarbij het kookvocht op.Haal de kipfilets uit de pan en houd ze net als de wortels warm.Bak de ui in het braadvet van de kipfilets.Blus de ui af,met de slagroom en het kookvocht van de wortels.Breng deze saus aan de kook.Laat hem 3 min koken en bind hem dan met de allesbinder. Was de basilicum en snijd deze,op een paar blaadjes ter garnering na,in reepjes.Roer de basilicum door de saus.Breng de saus op smaak met peper en zout en balsamicoazijn.Giet de tagliatelle af en schep alles op de borden.Garneer het gerecht met de overgebleven basilicum.
lotte1 zegt: