Recept
« Terug naar recepten
Kip in Gulpener Dort
PT90M
Kip in Gulpener Dort
Een heerlijk kip in gulpener dort recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Festival der Limburgse gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in Gulpener Dort te bereiden
Snijd de kip in 8 stukken
verhit in een braadpan olijfolie en/of boter en bak de kip rondom bruin.
Bestrooi de kip met de bloem en schenk langs de rand van de pan het bier erbij.
Voeg nu de ook de hele teen knoflook, het blaadje laurier, het takje tijm en zout toe.
Stoof de kip afgedekt op laag vuur gedurende ongeveer 1 uur.
Draai de stukken kip na 30 min.
Bak aan het einde van de stooftijd de spekblokjes en gesnipperde ui met een beetje olijfolie in een kleine pan.
Leg de stukken kip op een schaal, garneer met het gebakken spek met ui en schenk het stoofvocht erover.
verhit in een braadpan olijfolie en/of boter en bak de kip rondom bruin.
Bestrooi de kip met de bloem en schenk langs de rand van de pan het bier erbij.
Voeg nu de ook de hele teen knoflook, het blaadje laurier, het takje tijm en zout toe.
Stoof de kip afgedekt op laag vuur gedurende ongeveer 1 uur.
Draai de stukken kip na 30 min.
Bak aan het einde van de stooftijd de spekblokjes en gesnipperde ui met een beetje olijfolie in een kleine pan.
Leg de stukken kip op een schaal, garneer met het gebakken spek met ui en schenk het stoofvocht erover.