Ik kook vaak op gevoel.
Vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.
Recept
« Terug naar recepten
Kip in karnemelk met komkommer en kruiden (in tajine)
PT180M
Kip in karnemelk met komkommer en kruiden (in tajine)
Een heerlijk kip in karnemelk met komkommer en kruiden (in tajine) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HdV
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in karnemelk met komkommer en kruiden (in tajine) te bereiden
Vul de tajine of andere afdekbare schaal met de karnemelk. Wijf de drumsticks in met kipkruiden, laat even intrekken en leg in de tajine.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Zet de tajine in de koude oven en verwarm tot 150°C.
Bij 150°C 2 uur in de oven verwarmen, 1 x omroeren.
Gerecht laten afkoelen en laten rusten gedurende min. 8 uur (hoeft niet in de koelkast).
Omroeren en op nieuw opwarmen tot 150°C.
Opdienen met rijst met gebakken uitjes erdoor.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Zet de tajine in de koude oven en verwarm tot 150°C.
Bij 150°C 2 uur in de oven verwarmen, 1 x omroeren.
Gerecht laten afkoelen en laten rusten gedurende min. 8 uur (hoeft niet in de koelkast).
Omroeren en op nieuw opwarmen tot 150°C.
Opdienen met rijst met gebakken uitjes erdoor.
hns zegt:
Er zijn verschillende soorten van hot, tot mild.
Er zijn pepers aan toegevoegd, erg lekker!
Te verkrijgen in de toko.
vrnd grt
Hans