KookJij

Kip in karnemelk met komkommer en kruiden (in tajine)

Een heerlijk kip in karnemelk met komkommer en kruiden (in tajine) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: HdV
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in karnemelk met komkommer en kruiden (in tajine) te bereiden

Vul de tajine of andere afdekbare schaal met de karnemelk. Wijf de drumsticks in met kipkruiden, laat even intrekken en leg in de tajine.
Voeg de overige ingrediënten toe.
Zet de tajine in de koude oven en verwarm tot 150°C.
Bij 150°C 2 uur in de oven verwarmen, 1 x omroeren.
Gerecht laten afkoelen en laten rusten gedurende min. 8 uur (hoeft niet in de koelkast).
Omroeren en op nieuw opwarmen tot 150°C.
Opdienen met rijst met gebakken uitjes erdoor.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik kook vaak op gevoel.
Vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Hoi, dat zijn gefermenteerde (gerijpte) sojabonen, die tot een saus/pasta zijn verwerkt.
Er zijn verschillende soorten van hot, tot mild.
Er zijn pepers aan toegevoegd, erg lekker!
Te verkrijgen in de toko.
vrnd grt
Hans
Van Hecke

Van Hecke zegt:
Wat is hete bonensaus ? Nog nooit van gehoord!