Lekker met rijst, nasi of bami en een lekkere frisse rauwkostsalade of als onderdeel van een rijsttafel.
Recept
« Terug naar recepten
Kip in ketjapsaus
PT45M
Kip in ketjapsaus
Een heerlijk kip in ketjapsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Ons Jiri
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in ketjapsaus te bereiden
Verwarm de boter en de olie en bak hierin de kipfilet aan tot ze mooi goudbruin is.
Voeg de sjalotjes, knoflook, peper en gember toe en bak eventjes mee, meng er de ketjaps door samen met de kippenbouillon en de gembersiroop (ik gebruik meestal een eetlepel of 4) en breng het tegen de kook.
Zet het vuur lager en laat de kip in de saus een half uur lekker door en door gaar stoven, tot ze makkelijk uitelkaar valt.
Meng er de bladselderij door en breng evt nog op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Voeg de sjalotjes, knoflook, peper en gember toe en bak eventjes mee, meng er de ketjaps door samen met de kippenbouillon en de gembersiroop (ik gebruik meestal een eetlepel of 4) en breng het tegen de kook.
Zet het vuur lager en laat de kip in de saus een half uur lekker door en door gaar stoven, tot ze makkelijk uitelkaar valt.
Meng er de bladselderij door en breng evt nog op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Erwin Delano zegt:
Hilde Dumont zegt:
Maar is het mogelijk om de ingredienten erbij te zetten die ontbreken bij dit recept.
Vriendelijke groetjes Hilde Kookjij
Erwin Delano zegt:
Vriendelijke groetjes en bedankt voor het wijzen erop, Erwin