Recept
« Terug naar recepten
Kip in oestersaus met paksoi van Ching-He Huang
PT60M
Kip in oestersaus met paksoi van Ching-He Huang
Een heerlijk kip in oestersaus met paksoi van ching-he huang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in oestersaus met paksoi van Ching-He Huang te bereiden
Marineer de kip een uurtje. Verhit dan een wok, doe er wat olie in en fruit de knoflook, gember en ui, en daarna de kip. Als deze dichtgeschroeid is voeg de groentes toe, en zet wat lager. Blussen met de rijstwijn en de sojasaus. Voeg 5-kruidenpoeder toe. Nu de bouillon toevoegen, roeren en wat inkoken. Tenslotte binden met een papje van maizena of allesbinder.
Dit kan je makkelijk warmhouden in een oven op 70 graden tot de rest klaar is. Ik maakte er ook nog een gemengde 4-kleurenrijst (zie foto) bij.
Dit kan je makkelijk warmhouden in een oven op 70 graden tot de rest klaar is. Ik maakte er ook nog een gemengde 4-kleurenrijst (zie foto) bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ben zegt:
Chantal zegt:
Wel het recept ietsjes veranderd omdat ik geen paksoi had.
In plaats van paksoi heb ik courgette gedaan. Aangevuld met wat tabascodruppels. Gegeten met eiermie, komkommer en atjar tjampoer.