Recept
« Terug naar recepten
Kip in pittige pinda-kokossaus (Gai Panang)
PT35M
Kip in pittige pinda-kokossaus (Gai Panang)
Een heerlijk kip in pittige pinda-kokossaus (gai panang) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
A Kluijt
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
400 kCal energie
32 Gram eiwit
26 Gram vet
8 Gram koolhydraten
32 Gram eiwit
26 Gram vet
8 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Aziatisch koken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip in pittige pinda-kokossaus (Gai Panang) te bereiden
De knoflook, gember, rode-currypasta en kokoscrème in een middelgrote kom goed vermengen.
De stukjes kip door de marinade halen tot ze er goed mee bedekt zijn. Met huishoudfolie afdekken en bij kamertemperatuur ± 30 min. marineren.
De wok 30 sec. verhitten, de olie toevoegen. Het kippenvlees in de hete olie 3-4 min. roerbakken tot het van kleur verandert.
De kokosmelk en de pinda's toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en ongeveer 15 min. zonder deksel op de wok zachtjes doorkoken tot de kip gaar is.
Vissaus en suiker toevoegen, omroeren en 30 sec. koken. Het gerecht overdoen in een schaal. Met chilipepers en basilicum garneren en direct serveren.
De stukjes kip door de marinade halen tot ze er goed mee bedekt zijn. Met huishoudfolie afdekken en bij kamertemperatuur ± 30 min. marineren.
De wok 30 sec. verhitten, de olie toevoegen. Het kippenvlees in de hete olie 3-4 min. roerbakken tot het van kleur verandert.
De kokosmelk en de pinda's toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en ongeveer 15 min. zonder deksel op de wok zachtjes doorkoken tot de kip gaar is.
Vissaus en suiker toevoegen, omroeren en 30 sec. koken. Het gerecht overdoen in een schaal. Met chilipepers en basilicum garneren en direct serveren.