KookJij

Kip in wijnsaus

Een heerlijk kip in wijnsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip in wijnsaus te bereiden

Pel de uitjes. Borstel de champignons droog schoon, snij ze in plakjes. Pel en plet de knoflook.


Bak de spekblokjes knapperig in de helft van de boter. Doe er de uitjes en de champignons bij. Laat 3 minuten bakken. Vermeng met de knoflook. Zet aan de kant.


Kruid de stukken kip met peper en zout, bestuif ze lichtjes met bloem. Bak ze rondom aan in de rest van de boter.


Blus met de cognac, de rode wijn en de gevogeltefond. Doe er de spekjes, de champignons en de uitjes weer bij. Leg er ook het kruidentuiltje bij. Dek af en laat 45 minuten zacht stoven.


Werk af met gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst