Recept
« Terug naar recepten
Kip India
PT25M
Kip India
Een heerlijk kip india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dorry Hertog
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
meerendeels mezelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip India te bereiden
Snij de uien in dunne ringen en doe peper, zout en kerriepoeder over de kipfilets.
Laat boter en een scheut olijfolie in de braadpan heet worden en fruit daar de uien in, laat niet bruin worden. In de tussentijd laat je boter en olijfolie in de hapjespan heet worden en braad de kipfilet aan beide kanten bruin.
Doe als de uien gefruit zijn de kruiden, knoflook, ketchup en de ketjap en het water bij de uien en laat zachtjes sudderen, Als de kip bruin is doe je de kip samen met de boter/olijfolie bij de uien en sudder nog 10 min door. Proef of er nog wat ketjap bij moet, het moet niet te ketjapperig smaken. Serveer er een lekker geurige rijst bij.
Laat boter en een scheut olijfolie in de braadpan heet worden en fruit daar de uien in, laat niet bruin worden. In de tussentijd laat je boter en olijfolie in de hapjespan heet worden en braad de kipfilet aan beide kanten bruin.
Doe als de uien gefruit zijn de kruiden, knoflook, ketchup en de ketjap en het water bij de uien en laat zachtjes sudderen, Als de kip bruin is doe je de kip samen met de boter/olijfolie bij de uien en sudder nog 10 min door. Proef of er nog wat ketjap bij moet, het moet niet te ketjapperig smaken. Serveer er een lekker geurige rijst bij.
Mijn kookverhaal (Dorry Hertog)
Ik kreeg het recept 32 jaar geleden van een kok uit Finland, en heb hem zelf aangepast en een naam gegeven.