Recept
« Terug naar recepten
Kip-kerriesalade
PT30M
Kip-kerriesalade
Een heerlijk kip-kerriesalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kip-kerriesalade te bereiden
1. Snijd de kip in repen. Snijd de bonen in stukjes van 3-4 cm en blancheer ze 5 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
2. Kook de pasta in een grote pan licht gezouten water al dente. Giet hem af en spoel hem zorgvuldig af.
3. Voor de saus: roer yoghurt, kerriepoeder, knoflook, chilipeper en fijngehakte koriander door elkaar. Roer de reepjes kip erdoor en zet de saus 30 minuten weg.
4. Doe de pasta in een kom en schep de bonen en tomaten erdoor. Schep het kipmengsel erop, garneer met koriander en serveer.
2. Kook de pasta in een grote pan licht gezouten water al dente. Giet hem af en spoel hem zorgvuldig af.
3. Voor de saus: roer yoghurt, kerriepoeder, knoflook, chilipeper en fijngehakte koriander door elkaar. Roer de reepjes kip erdoor en zet de saus 30 minuten weg.
4. Doe de pasta in een kom en schep de bonen en tomaten erdoor. Schep het kipmengsel erop, garneer met koriander en serveer.