Recept
« Terug naar recepten
Kip Madras
PT60M
Kip Madras
Een heerlijk kip madras recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Reijbroek
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Mijn exzwager
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Madras te bereiden
Stukjes vlees inwrijven met peper en zout en knoflook en bruin bakken. Vervolgens het vlees eruit scheppen en in dezelfde boter de gehakte uien bakken, vervolgens twee eetlepels Sharwoodkerry erbij, vervolgens een paar eetlepels bloem erover en ongeveer een halve liter bouillon er bij.
Hierin gaan verder de tomatenpuree, rozijnen, gehakte gemberbollen, eetlepel ketjap, theelepel sambal en het snufje kruidnagel. Goed doorroeren en het vlees in de saus doen en nog een half uur laten pruttelen
Hierin gaan verder de tomatenpuree, rozijnen, gehakte gemberbollen, eetlepel ketjap, theelepel sambal en het snufje kruidnagel. Goed doorroeren en het vlees in de saus doen en nog een half uur laten pruttelen
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
Liske zegt:
dyvano zegt: