Recept
« Terug naar recepten
Kip met appeltjes en grappa
PT60M
Kip met appeltjes en grappa
Een heerlijk kip met appeltjes en grappa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met appeltjes en grappa te bereiden
1. Kruid de stukken kip met peper en zout en bestuif ze lichtjes met wat bloem. Pel de sjalotten en snij ze in kwartjes.
2. Bak de stukken kip kort rondom aan in grappa. Doe er, als de vlam geblust is, de kwartjes sjalot bij. Laat ze kort meebakken. Voeg het kruidentuiltje en de warme bouillon toe. Dek af en laat 30 minuuten stoven.
3. Speol de appels, dep ze droog, verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes en besprenkel ze meteen met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Kruid ze met peper en zout en leg ze bij de kip. Dek weer af en laat nog 10 minuten zachtjes verder garen.
4. Bak de bacon knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Neem het kruidentuiltje weg en leg de bacon bij de kip. Serveer meteen.
2. Bak de stukken kip kort rondom aan in grappa. Doe er, als de vlam geblust is, de kwartjes sjalot bij. Laat ze kort meebakken. Voeg het kruidentuiltje en de warme bouillon toe. Dek af en laat 30 minuuten stoven.
3. Speol de appels, dep ze droog, verwijder het klokhuis. Snij ze in blokjes en besprenkel ze meteen met citroensap, zodat ze niet verkleuren. Kruid ze met peper en zout en leg ze bij de kip. Dek weer af en laat nog 10 minuten zachtjes verder garen.
4. Bak de bacon knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Neem het kruidentuiltje weg en leg de bacon bij de kip. Serveer meteen.
Anne zegt: