Recept
« Terug naar recepten
Kip met cashewnoten
PT20M
Kip met cashewnoten
Een heerlijk kip met cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met cashewnoten te bereiden
Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
Snij de kip in reepjes en schep erdoor.
Laat even een kwartiertje (of langer) marineren.
Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de mie.
Laat de kip uitlekken in een zeef (vang de marinade weer op).
Bak de kipreepjes snel in wat hete olie.
Voeg de prei, de paprika en champignons toe en bak alles even mee.
Voeg de marinade toe.
Doe het deksel op de pan en laat alles in 10 minuten zachtjes gaar worden.
Kook in de tussentijd de mie.
Roer op het laatste moment de cashewnoten door de kip.
Schep tenslotte de uitgelekte mie erdoor.
Snij de kip in reepjes en schep erdoor.
Laat even een kwartiertje (of langer) marineren.
Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de mie.
Laat de kip uitlekken in een zeef (vang de marinade weer op).
Bak de kipreepjes snel in wat hete olie.
Voeg de prei, de paprika en champignons toe en bak alles even mee.
Voeg de marinade toe.
Doe het deksel op de pan en laat alles in 10 minuten zachtjes gaar worden.
Kook in de tussentijd de mie.
Roer op het laatste moment de cashewnoten door de kip.
Schep tenslotte de uitgelekte mie erdoor.
smokey zegt: