Recept
« Terug naar recepten
Kip met cidersaus
PT30M
Kip met cidersaus
Een heerlijk kip met cidersaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met cidersaus te bereiden
Maak de wortelen schoon en stoof ze in wat boter. Blus met 2dl water en suiker. Laat ze zachtjes beetgaar worden. Wentel de kippebillen in bloem met peper en zout. Bak ze in boter. Doe er 2 fijngesneden sjalotjes bij en roer goed om. Blus met een appelcider en voeg de kippebouillon toe, alles moet onder staan. Voeg tijm en laurier toe. Laat zachtjes 25 min garen. Haal de kip, tijm en laurier uit de pan. Meng de room met de mosterd. Doe bij de saus. Dik de saus(meng 1 eetl bloem met 1 eetl boter). Voeg de kip en de worteltjes toe en warm nog even op.