Recept
« Terug naar recepten
Kip met courgette en gedroogde tomaten
PT30M
Kip met courgette en gedroogde tomaten
Een heerlijk kip met courgette en gedroogde tomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Groene Spoor
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met courgette en gedroogde tomaten te bereiden
Kipfilet en gedroogde tomaten in reepjes snijden.
Sjalotjes in halve ringen snijden.
Courgette in kleine blokjes snijden.
Kipreepjes in hete olie 5 minuten roerbakken.
Uit pan nemen en in achtergebleven vet de sjalotjes bakken, de blokjes courgette toevoegen en ± 5 minuten zachtjes meebakken.
Tomaatreepjes en tijm toevoegen en 3 minuten meebakken.
Room Culinair en de bouillon erdoor roeren.
Even aan de kook brengen en dan de reepjes kip toevoegen en warm laten worden.
Op smaak brengen met zout en peper.
De basilicum erdoor scheppen.
Lekker met pasta.
Variatietip
Voeg 100 g uitgebakken spekreepjes toe.
Sjalotjes in halve ringen snijden.
Courgette in kleine blokjes snijden.
Kipreepjes in hete olie 5 minuten roerbakken.
Uit pan nemen en in achtergebleven vet de sjalotjes bakken, de blokjes courgette toevoegen en ± 5 minuten zachtjes meebakken.
Tomaatreepjes en tijm toevoegen en 3 minuten meebakken.
Room Culinair en de bouillon erdoor roeren.
Even aan de kook brengen en dan de reepjes kip toevoegen en warm laten worden.
Op smaak brengen met zout en peper.
De basilicum erdoor scheppen.
Lekker met pasta.
Variatietip
Voeg 100 g uitgebakken spekreepjes toe.