Recept
« Terug naar recepten
Kip met deksel
PT75M
Kip met deksel
Een heerlijk kip met deksel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
1075 kCal energie
33 Gram eiwit
71 Gram vet
77 Gram koolhydraten
33 Gram eiwit
71 Gram vet
77 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
allerhande 4 2002
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met deksel te bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en crème fraîche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart één richel onder midden van oven in ca. 30 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
jvandenoever zegt:
:)