KookJij

Kip met deksel

Een heerlijk kip met deksel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie: 1075 kCal energie
33 Gram eiwit
71 Gram vet
77 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: allerhande 4 2002
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met deksel te bereiden

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg ontdooien. In zeef kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken. Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriesauspoeder erover strooien. Gember, sambal, kersen en crème fraîche erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen. Vorm invetten. Aanrecht bestuiven met bloem, 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 28 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken. Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien. Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm. Op vulling leggen en rand dichtdrukken. Bovenkant bestrijken met melk. Hartige taart één richel onder midden van oven in ca. 30 à 40 minuten goudbruin en gaar bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jvandenoever

jvandenoever zegt:
thx, zal er de volgende x opletten
:)