Recept
« Terug naar recepten
Kip met een exotisch tintje
PT35M
Kip met een exotisch tintje
Een heerlijk kip met een exotisch tintje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met een exotisch tintje te bereiden
De kippebillen deelen en van de huid ontdoen. Twee soeplepel olijfolie in de pan en de billen bruin bakken.(duurt ongeveer 15 a 20 min)
Ondertussen de uien de knoflook en de gember in een brunoise snijden.
Haal de kip uit de pan en giet het vet weg, twee soeplepel olijfolie op een zacht vuurtje warm laten worden en het ui – knoflook – gember mengsel gedurende 5 min sudderen, blussen met Noilly Prat en de bouillon.
Peper en zout en tijm toevoegen deze saus tot koken brengen.
De kip in de saus en en een tiental minuten macereren.
Vlees uit de saus en warm stellen. De saus pureren en door een zeef terug in de pan, afwerken met room of finesse.
De kip met de saus naperen en met Ebly of reis opdienen
Ondertussen de uien de knoflook en de gember in een brunoise snijden.
Haal de kip uit de pan en giet het vet weg, twee soeplepel olijfolie op een zacht vuurtje warm laten worden en het ui – knoflook – gember mengsel gedurende 5 min sudderen, blussen met Noilly Prat en de bouillon.
Peper en zout en tijm toevoegen deze saus tot koken brengen.
De kip in de saus en en een tiental minuten macereren.
Vlees uit de saus en warm stellen. De saus pureren en door een zeef terug in de pan, afwerken met room of finesse.
De kip met de saus naperen en met Ebly of reis opdienen