Recept
« Terug naar recepten
Kip met kersen in croissantdeeg
PT30M
Kip met kersen in croissantdeeg
Een heerlijk kip met kersen in croissantdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Janny van der Wal
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met kersen in croissantdeeg te bereiden
Kip en gember in stukjes snijden, kersen laten uitlekken. Kip 5 minuten in olie braden. Toevoegen: kersen, zure room, kerriesauspoeder, sambal, kappertjes, gember, knoflook, zout en peper.
Oven voorverwarmen op 200C. Croissantdeeg in driehoeken verdelen en de ovenschotel met deeg bekleden. De punten van de driehoeken naar het midden laten wijzen. Kip-kersenmengsel over het deeg verdelen en het overhangende deel eroverheen dekken. Kaas erover en ongeveer 20 minuten in de oven.
Oven voorverwarmen op 200C. Croissantdeeg in driehoeken verdelen en de ovenschotel met deeg bekleden. De punten van de driehoeken naar het midden laten wijzen. Kip-kersenmengsel over het deeg verdelen en het overhangende deel eroverheen dekken. Kaas erover en ongeveer 20 minuten in de oven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marjolein arnoldus zegt:
liesbeth zegt:
franeke zegt:
vraagjes :?
- dat croissantdeeg waar is die te verkrijgen, ik zoek al een tijdje en vind hem nergens, niet in de GB, aldi, colruyt of zoek ik niet goed ? :)
- die ovenschotel wordt dan als he ware van onder gans bedekt en wordt het bovenaan ook gans bedekt met het deeg of niet?
Sorry voor het ongemak voor mijn "domme" vragen :p
liesbeth zegt:
liesbeth heuvel-lammerts zegt:
Weet je, en je kunt het ook nog invriezen, zelf gewoon even uitproberen...enne: de kappertjes kun je vervangen door enkele gesnipperde groene olijven grt. Liesbeth