Geef bij de kip een smeuïge puree en frisse groene salade.
Of geef er bij verse patat met mayo en een of andere salade.
Recept
« Terug naar recepten
Kip met pecannoten en Bourbon
PT75M
Kip met pecannoten en Bourbon
Een heerlijk kip met pecannoten en bourbon recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met pecannoten en Bourbon te bereiden
1).Spoel de kip goed af van binnen en van buiten en dep hem goed droog met keukenpapier.
2).Maak het vel over de borsten voorzichtig los, zonder te scheuren en trek het terug.
3).Wrijf de kip van binnen goed in met de 1/2 limoen en met peper en zout.
4).Maak een mengsel van de boter en de pecannoot kruimels en smeer dat weg over de kippeborsten en fatsoeneer het vel dan weer terug op de oorspronkelijke plaats. Het notenmengsel komt dus tussen vel en kippenvlees.
5).Doe daarna de limoen, de knoflook en de sjalotten in de buikholte van de kip samen met de de dragon (oregano of tarragon) en de rozemarijn en bind de kip goed dicht met het keukentouw.
6).Plaats de kip op een van de zijden in een oventray met opstaande randen, overgiet met de helft van de whiskey en bestrooi met 5 cc paprikapoeder.
7).Zet de kip zo in de oven.
8).Haal na 20 minuten de kip er uit, leg hem op de andere zijde, begiet met de tweede helft van de whiskey en bestrooi met de tweede 5 cc paprikapoeder en zet weer terug in de oven voor 20 minuten.
9).Haal hem dan weer uit de oven, leg hem op zijn rug, overgiet hem met de aanwezige vloeistoffen en zet hem weer terug in de oven voor ongeveer 20 minuten.
10).Haal hem er dan weer uit en laat hem 10 minuten rusten met alu-folie er over.
Verdeel dan in borsten, poten en vleugels.
2).Maak het vel over de borsten voorzichtig los, zonder te scheuren en trek het terug.
3).Wrijf de kip van binnen goed in met de 1/2 limoen en met peper en zout.
4).Maak een mengsel van de boter en de pecannoot kruimels en smeer dat weg over de kippeborsten en fatsoeneer het vel dan weer terug op de oorspronkelijke plaats. Het notenmengsel komt dus tussen vel en kippenvlees.
5).Doe daarna de limoen, de knoflook en de sjalotten in de buikholte van de kip samen met de de dragon (oregano of tarragon) en de rozemarijn en bind de kip goed dicht met het keukentouw.
6).Plaats de kip op een van de zijden in een oventray met opstaande randen, overgiet met de helft van de whiskey en bestrooi met 5 cc paprikapoeder.
7).Zet de kip zo in de oven.
8).Haal na 20 minuten de kip er uit, leg hem op de andere zijde, begiet met de tweede helft van de whiskey en bestrooi met de tweede 5 cc paprikapoeder en zet weer terug in de oven voor 20 minuten.
9).Haal hem dan weer uit de oven, leg hem op zijn rug, overgiet hem met de aanwezige vloeistoffen en zet hem weer terug in de oven voor ongeveer 20 minuten.
10).Haal hem er dan weer uit en laat hem 10 minuten rusten met alu-folie er over.
Verdeel dan in borsten, poten en vleugels.