Recept
« Terug naar recepten
Kip met rozemarijn
PT50M
Kip met rozemarijn
Een heerlijk kip met rozemarijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met rozemarijn te bereiden
Voor wie mager wil:
Haal het vel van de poten af (scheelt veel vet).
Smeer de poten in met mosterd en honing.
Bak de knoflook aan in de olie (niet bruin laten worden), schep uit de pan en schroei dan de kippenpoten aan beide zijden dicht. Blus af met scheut witte wijn en voeg de knoflook weer toe en een beetje kippenbouillon (er moet een bodempje vocht in de pan komen) en de rozemarijntakjes.
± 30 - 45 Minuten laten stoven en op smaak brengen met zout en peper.
Naar smaak binden met crème fraîche of een scheutje room.
Haal het vel van de poten af (scheelt veel vet).
Smeer de poten in met mosterd en honing.
Bak de knoflook aan in de olie (niet bruin laten worden), schep uit de pan en schroei dan de kippenpoten aan beide zijden dicht. Blus af met scheut witte wijn en voeg de knoflook weer toe en een beetje kippenbouillon (er moet een bodempje vocht in de pan komen) en de rozemarijntakjes.
± 30 - 45 Minuten laten stoven en op smaak brengen met zout en peper.
Naar smaak binden met crème fraîche of een scheutje room.
wouros zegt: