Recept
« Terug naar recepten
Kip met saffraan en amandelen
PT45M
Kip met saffraan en amandelen
Een heerlijk kip met saffraan en amandelen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met saffraan en amandelen te bereiden
Verdeel de kip in 8 stukken of laat dit doen door de handelaar. Kruid met peper en zout en bak ze goudbruin in wat olijfolie. Laat de stukken uitlekken op wat keukenpapier.
Fruit de geperste knoflook en de gesnipperde ui in wat olijfolie. Doe er de ongezouten amandelen en de gedroogde ham in plakjes bij.
Voeg er de xeresazijn aan toe en de kippenbouillon. Kruid met peper, zout, gehakte peterselie en de saffraandraadjes.
Leg de stukken kip hierop, dek af en laat een half uurtje sudderen.
Snij een hardgekookt ei heel fijn en meng met wat gehakte peterselie. Strooi dit over de kip en dien op met couscous of rijst.
Fruit de geperste knoflook en de gesnipperde ui in wat olijfolie. Doe er de ongezouten amandelen en de gedroogde ham in plakjes bij.
Voeg er de xeresazijn aan toe en de kippenbouillon. Kruid met peper, zout, gehakte peterselie en de saffraandraadjes.
Leg de stukken kip hierop, dek af en laat een half uurtje sudderen.
Snij een hardgekookt ei heel fijn en meng met wat gehakte peterselie. Strooi dit over de kip en dien op met couscous of rijst.