De rolletjes kun je van tevoren helemaal bereiden en voordat je gaat eten even goed opwarmen.
Het is leuker om de rolletjes in plakken te snijden en zo op de borden te presenteren.
Ik heb ze in plakken gesneden en als een druiventros (mét echte druivenbladeren) op een schaal gelegd.
Alleen komt dit niet zo mooi uit op de foto als in werkelijkheid.
We hebben dit gegeten met broccoli met spek en pijnboompitten (zie recept) en met röstirondjes. Ik had wat van de stiltonboter over en die hebben we op de warme röstirondjes gelegd als "kruidenboter".
Recept
« Terug naar recepten
Kip met stiltonkaasrolletjes
PT60M
Kip met stiltonkaasrolletjes
Een heerlijk kip met stiltonkaasrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
??? stond geschreven in één van mijn kookschriften.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met stiltonkaasrolletjes te bereiden
De kipfilets tussen vershoudfolie leggen en voorzichtig met een keukenhamertje op hameren tot ze voldoende plat zijn om makkelijker op te rollen. Gooi de folie weg en leg de filets even apart.
Prak de kaas met een vork los en meng de boter + de room + de peterselie erdoor tot een kneedbaar geheel. Indien nodig nog wat room toevoegen, maar het mag niet te vochtig worden.
Bestrijk één kant van de filets met het kaasmengsel, maar laat overal een klein randje vrij.
Rol de filets op. Doe om elk rolletje 2 plakjes bacon en steek ze vast met prikkers.
Verhit de olie en extra boter en bak de filets snel aan alle kanten bruin.
Voeg dan de wijn en bouillon toe en eventueel nog zout en peper.
Deksel erop en 35 a 40 minuten zachtjes laten sudderen, zo nu en dan de rolletjes omdraaien.
Als de filets bijna klaar zijn, de maïzena oplossen in een beetje koud water en door de saus roeren, zodat de saus dikker wordt. Indien nodig nog wat opgeloste maïzena toevoegen.
Prak de kaas met een vork los en meng de boter + de room + de peterselie erdoor tot een kneedbaar geheel. Indien nodig nog wat room toevoegen, maar het mag niet te vochtig worden.
Bestrijk één kant van de filets met het kaasmengsel, maar laat overal een klein randje vrij.
Rol de filets op. Doe om elk rolletje 2 plakjes bacon en steek ze vast met prikkers.
Verhit de olie en extra boter en bak de filets snel aan alle kanten bruin.
Voeg dan de wijn en bouillon toe en eventueel nog zout en peper.
Deksel erop en 35 a 40 minuten zachtjes laten sudderen, zo nu en dan de rolletjes omdraaien.
Als de filets bijna klaar zijn, de maïzena oplossen in een beetje koud water en door de saus roeren, zodat de saus dikker wordt. Indien nodig nog wat opgeloste maïzena toevoegen.