Recept
« Terug naar recepten
Kip met veertig tenen knoflook
PT90M
Kip met veertig tenen knoflook
Een heerlijk kip met veertig tenen knoflook recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip met veertig tenen knoflook te bereiden
Verwarm de ovn voor op 200 graden C.
Vul de holte van de kip met een stengel gehakte bleekselderij en twee takjes van de rozemarijn, tijm en peterselie.
Voeg 6 tenen knoflook toe.
Bind de poten samen en vouw de vleugels onder de kip.
Bestrijk rijkelijk met de olei en bestrooi met zout en peper.
Verdeel nog eens tien tenen knoflook over de bodem van een grote pan of ovenschaal.
Leg de overgebleven kruiden, gehakte bleekselderij, wortel en ui in de schaal.
Leg de kip in de schaal.
Strooi de rest van de knoflook rond de kip en giet de rest van de olie en de wijn erbij.
Dek de schaal af en bak de kip één uur en twintig min.,of tot de kip gaar is en het vocht dat uit de dij komt als u erin prikt, helder is.
Til de kip voorzichtig uit de schaal.
Zeef het vocht boven een pan.
Haal de tenen knoflook met een tang uit de zeef.
Schep het vet van het vocht en laat het 2-3 min. inkoken.
Snijd de kip in porties, giet er een beetje saus overheen en strooi de knoflook eromheen.
Rooster de sneetjes brood, garneer de kip met de takjes kruiden en serveer met het brood.
Besmeer de sneetjes met de puree uit de tenen knoflook.
Vul de holte van de kip met een stengel gehakte bleekselderij en twee takjes van de rozemarijn, tijm en peterselie.
Voeg 6 tenen knoflook toe.
Bind de poten samen en vouw de vleugels onder de kip.
Bestrijk rijkelijk met de olei en bestrooi met zout en peper.
Verdeel nog eens tien tenen knoflook over de bodem van een grote pan of ovenschaal.
Leg de overgebleven kruiden, gehakte bleekselderij, wortel en ui in de schaal.
Leg de kip in de schaal.
Strooi de rest van de knoflook rond de kip en giet de rest van de olie en de wijn erbij.
Dek de schaal af en bak de kip één uur en twintig min.,of tot de kip gaar is en het vocht dat uit de dij komt als u erin prikt, helder is.
Til de kip voorzichtig uit de schaal.
Zeef het vocht boven een pan.
Haal de tenen knoflook met een tang uit de zeef.
Schep het vet van het vocht en laat het 2-3 min. inkoken.
Snijd de kip in porties, giet er een beetje saus overheen en strooi de knoflook eromheen.
Rooster de sneetjes brood, garneer de kip met de takjes kruiden en serveer met het brood.
Besmeer de sneetjes met de puree uit de tenen knoflook.
Bert Allers zegt:
Dit is een recept uit het zuiden van Frankrijk,De streek van de Provence, dus knoflook.:):)
m.v.g. Bert Allers