Heb de combi van kip met chocolade nog nooit geproefd, wel kalkoen met chocola.
Lijkt me lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Kip Mexicana met Hasj
PT55M
Kip Mexicana met Hasj
Een heerlijk kip mexicana met hasj recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
aan tafel met Yvonne Keuls
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip Mexicana met Hasj te bereiden
De stukken kip in wadjan in de olie stevig bruin bakken.
Dan in ovenvaste schotel doen en warm houden .
--
Bouillon trekken van de apart gehouden organen, pootjes en nek.
--
Saus als volgt bereiden:
Alle ingrediënten schillen en in stukjes of plakjes snijden.
Amandelen fijnhakken.
Basilicum en dragon fijnsnijden.
Spaanse peper in ringetjes snijden.
Dit alles, met de helft van het sesamzaad in olie smoren, daarna ca. 20 min. zachtjes laten sudderen.
Chocolade laten smelten (au bain marie).
Bij de gesmoorde groenten wat bouillon doen
(niet te soeperig maken). Al roerend de chocola
er doorheen mengen.
--
Dan pas het kleine stukje hasj - lucifertje eronder! - erdoorheen kruimelen (Let op het moet smelten).
--
Nu het hele mengsel even laten doorsudderen en over de kip in de schaal gieten.
De stukjes kip erin wentelen en dan nog even de schaal in de oven doen (ca. 10 minuten).
Voor het opdienen de rest van het sesamzaad erover strooien.
Op het allerlaatst verse peterselie er doorheen
roeren.
--
Erbij serveren: rijst met saffraan, sla en mango
Dan in ovenvaste schotel doen en warm houden .
--
Bouillon trekken van de apart gehouden organen, pootjes en nek.
--
Saus als volgt bereiden:
Alle ingrediënten schillen en in stukjes of plakjes snijden.
Amandelen fijnhakken.
Basilicum en dragon fijnsnijden.
Spaanse peper in ringetjes snijden.
Dit alles, met de helft van het sesamzaad in olie smoren, daarna ca. 20 min. zachtjes laten sudderen.
Chocolade laten smelten (au bain marie).
Bij de gesmoorde groenten wat bouillon doen
(niet te soeperig maken). Al roerend de chocola
er doorheen mengen.
--
Dan pas het kleine stukje hasj - lucifertje eronder! - erdoorheen kruimelen (Let op het moet smelten).
--
Nu het hele mengsel even laten doorsudderen en over de kip in de schaal gieten.
De stukjes kip erin wentelen en dan nog even de schaal in de oven doen (ca. 10 minuten).
Voor het opdienen de rest van het sesamzaad erover strooien.
Op het allerlaatst verse peterselie er doorheen
roeren.
--
Erbij serveren: rijst met saffraan, sla en mango
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
alkien zegt:
Zal s ff voor je rondkijken of ik iets kan vinden aangaande Laotiaans. Dan hoor je het van me. Dank je... jij ook groetjes.:)
hns zegt:
alkien zegt:
Gr.
Alkien
alkien zegt:
Gr. Alkien.
hns zegt:
nu moet je op een van die onderwerpen rechts klikken, bijv verhalen, dan opent zich dat en kun je de tekst lezen. mvgrt
Hans:):)( daarnaast is het een 'splinternieuwe site', die nog niet echt gelanceerd is, dus er kunnen dingen niet werken) komt goed:)
rozaverschoor zegt:
rozaverschoor zegt:
Alvast bedankt. Roza.
hns zegt:
rozaverschoor zegt:
Roos.
Anna zegt:
Top, een Harley girl, nice!
Is nog een wens van mij, desnoods achterop!
Ik hou me bij m'n baby-brommertje, haha!
Harley's, mmmmm, topbrommers!:D:D
rozaverschoor zegt: