Libanese 'bitterballetjes'
Recept
« Terug naar recepten
Kip-pistache-balletjes
PT20M
Kip-pistache-balletjes
Een heerlijk kip-pistache-balletjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Libanon
Keuken:
Oosterse
Bron:
Libanees koken Wilson
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-pistache-balletjes te bereiden
1. Kip, broodkruim en andere ingrediënten zorgvuldig in een kom mengen (excl. bloem en olijfolie).
2. Telkens 1 el. van het mengsel tot een balletje vormen, door de bloem halen, overtollige bloem eraf schudden (genoeg voor ca. 14 balletjes).
3. In zware gietijzeren pan, balletjes in hete olie frituren, op matig vuur, tot ze bruin zijn.
Dan op keuken papier laten uitlekken.
4. Als snack serveren met citroenschijfjes of als voorgerecht met knapperige salade.
2. Telkens 1 el. van het mengsel tot een balletje vormen, door de bloem halen, overtollige bloem eraf schudden (genoeg voor ca. 14 balletjes).
3. In zware gietijzeren pan, balletjes in hete olie frituren, op matig vuur, tot ze bruin zijn.
Dan op keuken papier laten uitlekken.
4. Als snack serveren met citroenschijfjes of als voorgerecht met knapperige salade.