KookJij

Kip Tikka Masala

Een heerlijk kip tikka masala recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Tikka Masala te bereiden

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer hierin de kip minimaal 4 uur, maar liever een halve dag.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Leg de stukken kip op een met zilverpapier bekleed rooster in het midden van de oven en rooster ze 25 minuten. Keer ze daarbij één keer om.
Zet op het laatst eventueel de gril aan om ze een bruin korstje te geven. Laat afkoelen.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de komijn, paprikapoeder en zout en peper toe en fruit deze ook even mee. Doe dan de tomatenblokjes en slagroom erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot het wat is ingedikt. Voeg de stukken kip en de koriander toe en warm alles nog 5 minuten door. Serveer met rijst of naanbrood.






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hennie

hennie zegt:
:p klinkt lekker, ga ik proberen vandaag