Recept
« Terug naar recepten
Kip-Ui Tajine
PT90M
Kip-Ui Tajine
Een heerlijk kip-ui tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
johnny Sluijter
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
broerzus.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip-Ui Tajine te bereiden
Snij de kipfilet in niet te kleine stukken, en vermeng ze met de kaneel, kurkuma, zout, peper, geperste knoflook, kerrie en een klein scheutje olijfolie. Laat enige tijd marineren.
Zet de tajine/braadpan op een sudderplaatje op laag vuur om voor te verwarmen en doe er een kopje water in met het bouillonblokje. Laat een koekenpan goed heet worden, doe er drie eetlepels olijfolie in en bak het vlees, in kleine porties, kort op hoog vuur. Leg het vlees in de tajine. Snij de uien in niet te dunne ringen, en fruit ze glazig. Strooi op het laatst de suiker erover en fruit heel even mee. Spreid de uienringen nu over het vlees, en laat het een uurtje met de deksel op de tajine/pan sudderen. De saus zal door de uien gebonden worden. Mocht de saus aan het eind van de bereiding erg dun zijn, dan het deksel verwijderen en even laten indikken. Serveren in tajine of op mooie schaal, bestrooi met koriander. Serveer met rijst, versgebakken brood en boontjes of salade.
Zet de tajine/braadpan op een sudderplaatje op laag vuur om voor te verwarmen en doe er een kopje water in met het bouillonblokje. Laat een koekenpan goed heet worden, doe er drie eetlepels olijfolie in en bak het vlees, in kleine porties, kort op hoog vuur. Leg het vlees in de tajine. Snij de uien in niet te dunne ringen, en fruit ze glazig. Strooi op het laatst de suiker erover en fruit heel even mee. Spreid de uienringen nu over het vlees, en laat het een uurtje met de deksel op de tajine/pan sudderen. De saus zal door de uien gebonden worden. Mocht de saus aan het eind van de bereiding erg dun zijn, dan het deksel verwijderen en even laten indikken. Serveren in tajine of op mooie schaal, bestrooi met koriander. Serveer met rijst, versgebakken brood en boontjes of salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
Dit recept dringt zich erg op aan mij, omdat ik dergelijke recepten wil proberen in een crockpot, of hoe dat in Nederland genoemd wordt. Goed werk heeft tijd nodig en die wordt door een slow cooker oftewel crockpot genomen. Maar het resultaat beloont je ruimschoots.
Wat betekent toko hier eigenlijk?
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.