KookJij

Kip-Ui Tajine

Een heerlijk kip-ui tajine recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: broerzus.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip-Ui Tajine te bereiden

Snij de kipfilet in niet te kleine stukken, en vermeng ze met de kaneel, kurkuma, zout, peper, geperste knoflook, kerrie en een klein scheutje olijfolie. Laat enige tijd marineren.
Zet de tajine/braadpan op een sudderplaatje op laag vuur om voor te verwarmen en doe er een kopje water in met het bouillonblokje. Laat een koekenpan goed heet worden, doe er drie eetlepels olijfolie in en bak het vlees, in kleine porties, kort op hoog vuur. Leg het vlees in de tajine. Snij de uien in niet te dunne ringen, en fruit ze glazig. Strooi op het laatst de suiker erover en fruit heel even mee. Spreid de uienringen nu over het vlees, en laat het een uurtje met de deksel op de tajine/pan sudderen. De saus zal door de uien gebonden worden. Mocht de saus aan het eind van de bereiding erg dun zijn, dan het deksel verwijderen en even laten indikken. Serveren in tajine of op mooie schaal, bestrooi met koriander. Serveer met rijst, versgebakken brood en boontjes of salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Lekkerbekske, Toko is hier een gespecialiseerde zaak in buitenlandse artikelen. Denk aan; Chinese, Turkse, Griekse speciale ingredienten.
Groetjes,
Anna.
johnnysl

johnnysl zegt:
@lekkerbekske toko bedoel ik gewoon de toko mee
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Dag Johnny,
Dit recept dringt zich erg op aan mij, omdat ik dergelijke recepten wil proberen in een crockpot, of hoe dat in Nederland genoemd wordt. Goed werk heeft tijd nodig en die wordt door een slow cooker oftewel crockpot genomen. Maar het resultaat beloont je ruimschoots.
Wat betekent toko hier eigenlijk?