Recept
« Terug naar recepten
Kip uit de Oven met Aardappelen
PT90M
Kip uit de Oven met Aardappelen
Een heerlijk kip uit de oven met aardappelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bevriend echtpaar,die het weer heeft van John Torode
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit de Oven met Aardappelen te bereiden
1).Maak de kippen goed schoon en dep ze vervolgens droog. Maak voorzichtig het vel van de borsten los tot op de dijen.
2).Maak een mengsel van de zachte boter, de kruiden en de zeste. Breng dat op smaak met met peper en zout.
3).Breng vervolgens de helft van het botermengsel aan onder het vel van de kippenborsten en vul de holte met de rest van het botermengsel.
4).Wrijf de kippen in met rijstolie (voor elke kip 1 lepel rijstolie) en bezout en bepeper ze.
5).Zet de hoge braadslede op hoog vuur met de aardappelschijven en schud en roer om tot alle aardappels voorzien zijn van een laagje olie.
6).Leg de kippen tussen de aardappelen op z'n rug (dus met borsten naar boven) en schuif in de oven, die op 175 graden Celsius staat.
7).Na 35 minuten uit de oven halen en de kip goed bedruipen met de olie-botermassa uit de braadslee.
8).De oven op 190 graden Celsius zetten, de kippen op de borsten leggen, de slee de oven in duwen en daar nog eens 40-45 minuten in laten
9).Kip en aardappelen behoren nu gaar te zijn.
2).Maak een mengsel van de zachte boter, de kruiden en de zeste. Breng dat op smaak met met peper en zout.
3).Breng vervolgens de helft van het botermengsel aan onder het vel van de kippenborsten en vul de holte met de rest van het botermengsel.
4).Wrijf de kippen in met rijstolie (voor elke kip 1 lepel rijstolie) en bezout en bepeper ze.
5).Zet de hoge braadslede op hoog vuur met de aardappelschijven en schud en roer om tot alle aardappels voorzien zijn van een laagje olie.
6).Leg de kippen tussen de aardappelen op z'n rug (dus met borsten naar boven) en schuif in de oven, die op 175 graden Celsius staat.
7).Na 35 minuten uit de oven halen en de kip goed bedruipen met de olie-botermassa uit de braadslee.
8).De oven op 190 graden Celsius zetten, de kippen op de borsten leggen, de slee de oven in duwen en daar nog eens 40-45 minuten in laten
9).Kip en aardappelen behoren nu gaar te zijn.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een frisse salade bij en evt.een gevogelte vulling. (zie aldaar)