Recept
« Terug naar recepten
Kip uit de oven met aardappels, ui en knoflook
PT60M
Kip uit de oven met aardappels, ui en knoflook
Een heerlijk kip uit de oven met aardappels, ui en knoflook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit de oven met aardappels, ui en knoflook te bereiden
1).Doe de stukken aardappel, ui en knoflook in het bakblik en bestrooi met weinig zout en veel peper. Laat even intrekken en doe daarna de rozemarijn en tijm er over. Hussel goed door. Laat dit weer even intrekken. Dan de azijn en de olijfolie er over gieten en weer goed husselen en 5 minuten laten intrekken.
2).Ondertussen is de kip ook al ingesmeerd met citroensap en is dat ingetrokken. Daarna is kip met peper en zout ingesmeerd en ook dat is er ingetrokken. Nu wordt de kip met de zachte roomboter ingesmeerd en op de rug gelegd in het midden van het aardappel-mengsel.
3).We laten de kip nu 60 - 70 minuten in de oven garen, samen met de rest.
4).Haal uit de oven en het geheel een minuutje of 5 - 10 laten rusten.
2).Ondertussen is de kip ook al ingesmeerd met citroensap en is dat ingetrokken. Daarna is kip met peper en zout ingesmeerd en ook dat is er ingetrokken. Nu wordt de kip met de zachte roomboter ingesmeerd en op de rug gelegd in het midden van het aardappel-mengsel.
3).We laten de kip nu 60 - 70 minuten in de oven garen, samen met de rest.
4).Haal uit de oven en het geheel een minuutje of 5 - 10 laten rusten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op met een lekkere salade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Met een frisse salade er bij en/of een raïta van komkommer....
Dit is mijn alternatief,maar Jan,het doet niets af aan de jouwe,hoor!!!:D
crot zegt:
hubertine zegt:
Bedankt,weer een heerlijk recept wat je alleen (na het voorwerk) nog maar in de oven hoeft te doen als je gasten er zijn.
deuxchapeaux zegt:
Prima zoals jij het voorstelt. En met de komkommer raita (heb even gekeken in je receptenlijst)heb je een mooie combinatie.
Zal een dezer dagen onze raita in de lijst zetten. Gezellig hoor die mailtjes.
Jan A