DIEN OP :
Verdeel de rijst over de borden en haal de cardamomzaden uit de rijst.
Verdeel over de rijst de stukken kip met saus en strooi daarover de rest van de thijmblaadjes.
Geef er een salade bij.
Recept
« Terug naar recepten
Kip uit de Pan met Cardamom Rijst
PT90M
Kip uit de Pan met Cardamom Rijst
Een heerlijk kip uit de pan met cardamom rijst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip uit de Pan met Cardamom Rijst te bereiden
1).Kip iets zouten en ruim peperen.
2).Verhit olie en boter in de antiaanbakpan en bruin alle stukken kip aan alle kanten. Zet de stukken kip dan even apart.
3).Doe uien, vruchtvlees van citroen (+ evt.1 theelepel citroenschilrasp), olijven, laurierblaadjes, salieblaadjes en 1 eetlepel thijm in de pan met achtergebleven vet, tot de uien zacht en glazig zijn.
4).Doe de knoflook er bij in en roer gedurende 2 minuten goed door.
5).Nu gaan de stukken kip er weer in met velkant zoveel mogelijk naar boven.
6).Het geheel gaat in de oven voor een minuut of 30.
7).Doe de ui en cardamom in de verhitte olijfolie tot de ui zacht is geworden en doe er dan de knoflook bij en roer gedurende 1 minuut door.
8).De rijst gaat er bij, roer goed door tot alle rijst omgeven is door een laagje olie.
9).Voeg de bouillon toe en evt zout plus flink peper.
10). Breng aan de kook en zet in de oven, die op 100 graden Celsius staat. De rijst is in 20 - 30 minuten gaar.
11).Werk de rijst los met een vork.
2).Verhit olie en boter in de antiaanbakpan en bruin alle stukken kip aan alle kanten. Zet de stukken kip dan even apart.
3).Doe uien, vruchtvlees van citroen (+ evt.1 theelepel citroenschilrasp), olijven, laurierblaadjes, salieblaadjes en 1 eetlepel thijm in de pan met achtergebleven vet, tot de uien zacht en glazig zijn.
4).Doe de knoflook er bij in en roer gedurende 2 minuten goed door.
5).Nu gaan de stukken kip er weer in met velkant zoveel mogelijk naar boven.
6).Het geheel gaat in de oven voor een minuut of 30.
7).Doe de ui en cardamom in de verhitte olijfolie tot de ui zacht is geworden en doe er dan de knoflook bij en roer gedurende 1 minuut door.
8).De rijst gaat er bij, roer goed door tot alle rijst omgeven is door een laagje olie.
9).Voeg de bouillon toe en evt zout plus flink peper.
10). Breng aan de kook en zet in de oven, die op 100 graden Celsius staat. De rijst is in 20 - 30 minuten gaar.
11).Werk de rijst los met een vork.