KookJij

Kipburger

Weer eens wat anders dan een broodje hamburger, een heerlijke zelfgemaakte kipburger. Met de kruiden kan je natuurlijk eindeloos variëren.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipburger te bereiden

1. Halveer de komkommer, schep de zaadlijsten eruit en snijd hem in kleine blokjes. Schep de blokjes om met wat zout en laat ze uitlekken.
2. Pureer de blokjes kip in de keukenmachine.
3. Voeg 1 theelepel zout, de mosterd, mayonaise en peper naar smaak toe en meng goed.
4. Schep de helft van de bosui en dragon erdoor.
5. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel. Bestrijk de burgers dun met olie en rooster ze in een grillpan op middelhoog vuur in 5 minuten per kant bruin en gaar.
6. Dep de komkommerblokjes droog en meng ze met de yoghurt en de rest van de bosui en dragon. Breng op smaak met zout en peper.
7. Snijd de broodjes open en schep wat komkommermengsel op de onderste helft. Leg er een pluk veldsla, de burger en wat komkommer op en dan de bovenste helft van het broodje.
8. Meng de rest van de komkommer met de veldsla en geef dit bij de broodjes kipburger.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

HENNY

HENNY zegt:
ja jou recept met het broodje ziet er lekker uit ook gevuld met kip en je groente er tussen