KookJij

Kipcurry met witloof

Kooktip: Je kan de kip vervangen door blokjes varkensvlees of door scampi’s.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipcurry met witloof te bereiden

  1. Snij de kipfilets in blokjes en bak ze aan in de olie en de boter in een wok of diepe pan op vrij hoog vuur. Gebruik een schuimspaan om ze eruit te nemen  wanneer ze goudbruin gebakken zijn.
  2. Fruit het in grove stukken gehakte witloof in dezelfde pan gedurende ongeveer 5 min. (het moet wat knapperig blijven).  Bestrooi met kerriepoeder, meng, voeg dan de kip toe, de yoghurt en de sambal. Verwarm enkele minuten op zacht vuur, de saus mag niet koken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Dien meteen op, bestrooid met gehakte koriander. Serveer met basmatirijst en/of naanbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst