KookJij

kipempanadillas tapas

Een heerlijk kipempanadillas tapas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tapas
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe kipempanadillas tapas te bereiden

Zeef de bloem boven een kom. Voeg de boter en het zout toe en kneed het geheel kruimels. Meng het ei met de zure room, voeg dit toe aan het bloemmengsel en kneed het geheel tot een deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet het 30 min in de koelkast. verhit de boter in een pan, Voeg de uien toe en bak ze 3min. Voeg de stukjes kip toe en bak ze al roerend goudbruin van kleur. Roer de stukjes perzik en het zout en peper door en laat het geheel afkoelen. Rol het deeg uit tussen twwe vellen vetvrij bakpapier. Verwijder de bovenste laag papier en steek rondjes met een doorsnede van 10 cm uit het deeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep 1 opgehoopte theevulling in het midden van elk deegrondje. Bevochtig de randjes met wat water. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed aan met een vork. Bestrijk de halve maantjes met melk en bak ze 15 min. in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin

Erwin zegt:
Staat niet in hoeveel boter erin het deeg moet.