Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet gevuld met brie op maïspuree
PT45M
Kipfilet gevuld met brie op maïspuree
Een heerlijk kipfilet gevuld met brie op maïspuree recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
508 kCal energie
15 Gram vet
44,5 Gram koolhydraten
15 Gram vet
44,5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Light Gerechten Simpelweg Gezond
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet gevuld met brie op maïspuree te bereiden
De tomaten kun je uit een potje nemen of de gedroogde in een zakje . Zijn de laatste té droog, laat ze dan eventjes in heet water weken, uit laten lekken en afdeppen.
Meng in een kommetje de tomaten met de rozemarijn.
De brie in liefst 4 stukken verdelen, zo dat elk stuk in een filet past.
Maak met een scherp mes een gleuf in de zijde van elk kipfilet, maar zorg dat je er niet helemaal doorheen snijdt. Vul het zakje dat nu ontstaan is met het mengsel van de tomaten en rozemarijn en leg de plak brie er bovenop. Als de brie te groot is wat kleiner snijden en de stukjes in het kipfiletje schuiven.
Zet vast met een prikker.
(Je kunt de filets bestrooien met zout en peper, indien gewenst)
Vet met een keukenkwastje de grillpan licht in met olie en gril de filets hierin tot ze bruin zijn en gaar. De brie zal misschien wat uit kunnen lopen, afhankelijk van de soort. Houd de filets warm als de puree nog niet klaar is.
Wil je de maïspuree erbij, dan kun je die ondertussen maken:
Laat de aardappels koken. Laat de maïs uitlekken.
Giet de gare aardappels af en pureer ze samen met de melk + zure room + uitgeperste teentjes knoflook.
Spatel de maïskorrels erdoor.
Leg op elk bord een laag puree. Snij elk filet doormidden zodat je het vulsel ziet en leg de 2 helften op de puree.
Meng in een kommetje de tomaten met de rozemarijn.
De brie in liefst 4 stukken verdelen, zo dat elk stuk in een filet past.
Maak met een scherp mes een gleuf in de zijde van elk kipfilet, maar zorg dat je er niet helemaal doorheen snijdt. Vul het zakje dat nu ontstaan is met het mengsel van de tomaten en rozemarijn en leg de plak brie er bovenop. Als de brie te groot is wat kleiner snijden en de stukjes in het kipfiletje schuiven.
Zet vast met een prikker.
(Je kunt de filets bestrooien met zout en peper, indien gewenst)
Vet met een keukenkwastje de grillpan licht in met olie en gril de filets hierin tot ze bruin zijn en gaar. De brie zal misschien wat uit kunnen lopen, afhankelijk van de soort. Houd de filets warm als de puree nog niet klaar is.
Wil je de maïspuree erbij, dan kun je die ondertussen maken:
Laat de aardappels koken. Laat de maïs uitlekken.
Giet de gare aardappels af en pureer ze samen met de melk + zure room + uitgeperste teentjes knoflook.
Spatel de maïskorrels erdoor.
Leg op elk bord een laag puree. Snij elk filet doormidden zodat je het vulsel ziet en leg de 2 helften op de puree.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Lekker met een groene salade met een klein scheutje vinaigrette.