Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet gevuld met komijnekaas en gember
PT40M
Kipfilet gevuld met komijnekaas en gember
Een heerlijk kipfilet gevuld met komijnekaas en gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet gevuld met komijnekaas en gember te bereiden
Snijd de kipfilets overdwars tot 1⁄2 cm van de zijkant open en bestrooi ze met zout en peper.
Snijd de gember in plakjes.
Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden, leg ze in de kipfilets en verdeel er de plakjes gember over.
Klap de kipfilets dicht en steek ze met cocktailprikkers vast.
Verhit de boter in een pan en bak de kip in 10 minuten lichtbruin; keer het vlees halverwege.
Was intussen de prei, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm.
Kook de prei 5 minuten afgedekt in een pan met weinig water en zout en laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
Schep de kip uit de pan op een bord.
Bak de prei in het achtergebleven bakvet al omscheppend 1 minuut en roer de gembersiroop erdoor.
Leg de kip op de prei en verwarm afgedekt op laag vuur nog 5 minuten.
Verdeel de kipfilets en de prei over 4 borden.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes.
Snijd de gember in plakjes.
Snijd de plakken kaas in de lengte doormidden, leg ze in de kipfilets en verdeel er de plakjes gember over.
Klap de kipfilets dicht en steek ze met cocktailprikkers vast.
Verhit de boter in een pan en bak de kip in 10 minuten lichtbruin; keer het vlees halverwege.
Was intussen de prei, maak ze schoon en snijd ze in stukken van 4 cm.
Kook de prei 5 minuten afgedekt in een pan met weinig water en zout en laat ze daarna in een vergiet goed uitlekken.
Schep de kip uit de pan op een bord.
Bak de prei in het achtergebleven bakvet al omscheppend 1 minuut en roer de gembersiroop erdoor.
Leg de kip op de prei en verwarm afgedekt op laag vuur nog 5 minuten.
Verdeel de kipfilets en de prei over 4 borden.
Serveer met gebakken krielaardappeltjes.