Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in bierbeslag
PT15M
Kipfilet in bierbeslag
Een heerlijk kipfilet in bierbeslag recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henry grimmerink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in bierbeslag te bereiden
>Kipfilet<
Men snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2. Dit gaat men marineren met chili en cajun kruiden.
>Bierbeslag<
Gooi de 2 flesjes bier in een kom. Hierna gooit met 2 eieren er in. Nu gooit men beetje bij beetje bloem bij. Als het beslag een dikte heeft van een pannekoekenbeslag gooit met de kerrie er in. Alles natuurlijk goed kloppen met een garde.
>Bakken<
het makelijkste is de frituurpan aan doen en wachten tot het klaar perfect goud bruin is. Als dat het geval is, is ook de kip gaar.
Men snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2. Dit gaat men marineren met chili en cajun kruiden.
>Bierbeslag<
Gooi de 2 flesjes bier in een kom. Hierna gooit met 2 eieren er in. Nu gooit men beetje bij beetje bloem bij. Als het beslag een dikte heeft van een pannekoekenbeslag gooit met de kerrie er in. Alles natuurlijk goed kloppen met een garde.
>Bakken<
het makelijkste is de frituurpan aan doen en wachten tot het klaar perfect goud bruin is. Als dat het geval is, is ook de kip gaar.
annemarie zegt: