Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet in een jasje van amandelen
PT30M
Kipfilet in een jasje van amandelen
Een heerlijk kipfilet in een jasje van amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Gerda Lamers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet in een jasje van amandelen te bereiden
Droog de kipfilets.
Klop de eiwitten op en klop de maizena en zout erdoor heen.
Leg de geschaafde amandelen uitgespreid op een plat bord.
Wentel de kipfilets door het eiwitmengsel en daarna door de amandelen zodat de filets goed bedekt zijn.
Maak in een diepen koekenpan een flinke bodem olie heet temper het vuur en bak voorzichtig de kipfilets bruin keer om en bak de andere kant.
Heerlijk bij nasi en zeer geschikt voor kinderen.
Er kan een soort dipsausje bij naar eigen keuze.
Klop de eiwitten op en klop de maizena en zout erdoor heen.
Leg de geschaafde amandelen uitgespreid op een plat bord.
Wentel de kipfilets door het eiwitmengsel en daarna door de amandelen zodat de filets goed bedekt zijn.
Maak in een diepen koekenpan een flinke bodem olie heet temper het vuur en bak voorzichtig de kipfilets bruin keer om en bak de andere kant.
Heerlijk bij nasi en zeer geschikt voor kinderen.
Er kan een soort dipsausje bij naar eigen keuze.