KookJij

Kipfilet in een romige maar pittige kerriesaus

Een heerlijk kipfilet in een romige maar pittige kerriesaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Mijn vriend Jiri
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfilet in een romige maar pittige kerriesaus te bereiden

Bak de kipblokjes aan in de boter en olie tot ze rondom goudbruin zijn. Voeg dan de ui, peper, knoflook en kerriepoeder toe en fruit dat even mee (ca een minuutje op niet te hoog vuur, mag niet verbranden). Doe er de bouillon en kokosmelk bij en breng dit tegen de kook. Laat een half uurtje op heel zacht vuur (sudderstand) zacht en gaar worden. Strooi op het einde de versgesneden kruiden erover en roer ze door de saus. Dan direct opdienen en lekker genieten van deze heerlijke schotel. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Tineke

Tineke zegt:
Om mijn gasten terwille te zijn heb ik er taugé en champions aan toegevoegd wat ook erg lekker is!!! lekker gevuld en verrukkelijk van smaak!!
Bedankt daarvoor!!
hdekoning

hdekoning zegt:
:):):)
Erwin

Erwin zegt:
Hoi Gerda, dank je wel voor je enthousiaste reactie op dit recept! Laat het je smaken en ik hoor het graag wanneer je deze hebt geproefd. Vriendelijke groetjes, Erwin
slaatje

slaatje zegt:
Dit lijkt me erg lekker, ik maak regelmatig kip-kerrie schotels maar dit is net even iets anders. Ik geef een reactie als ik het gemaakt heb. Groetjes Gerda :p:p:p:p