Persoonlijk vind ik dit een licht en lekker gerecht. Ik ben er wel enigszins van afgeweken, want het recept geeft aan dat je bij de olie als je het uitje gaat fruiten 4 el water erbij moet doen.
En later, als je citroensap erbij doet nogmaals 0,5 dl water. Dat heb ik niet gedaan, ik vond dat je dan gekookte kip kreeg. Als het gerecht te droog wordt, doe ik liever wat olie erbij.
Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met komkommer
PT30M
Kipfilet met komkommer
Een heerlijk fris en licht gerecht met komkommer en kip.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
154 kCal energie
23 Gram eiwit
2 Gram vet
1 Gram koolhydraten
23 Gram eiwit
2 Gram vet
1 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De lekkerste recepten uit de gezonde keuken (Reader's Digest)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met komkommer te bereiden
- De komkommers schillen, in de lengte doormidden snijden en met een lepeltje de zaadjes verwijderen.
- De komkommers dan in stukken snijden.
- De kipfilets in de lengte in repen van ± 1,5 à 2 cm snijden.
- Blancheer de komkommerstukken 3 à 5 minuten in de pan met kokend water en wat zout. Laat ze goed uitlekken en houd ze apart tot gebruik.
- De olie in de koekenpan of wok verhitten en de ui erin fruiten tot glazig. Dan de kipreepjes toevoegen en het vlees snel bruin bakken in 5 à 6 minuten.
- Besprenkel dan het vlees met het citroensap, strooi er zout en peper naar smaak erover. Indien nodig wat kokend water erbij doen.
- Dan de komkommerstukken erbij in de pan bij de kip en zachtjes nog 5 à 6 minuten al roerend bakken.
- Doe het gerecht over in een schaal en strooi de reepjes basilicumblaadjes erover.
Harry Löhr zegt: