Recept
« Terug naar recepten
Kipfilet met rode currypasta
PT30M
Kipfilet met rode currypasta
Een heerlijk kipfilet met rode currypasta recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart van Oevelen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
470 kCal energie
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfilet met rode currypasta te bereiden
Bak 500 g kipfilet in reepjes in ± 4 min. rondom bruin in 2 el olie.
Blancheer of kook intussen de bonen
Schep het vlees uit de pan en bak 2 el gemberwortel in reepjes, 2 fijngesneden sjalotjes en 1 el Thaise rode currypasta 3 min. in het achtergebleven braadvet. Voeg 1½ dl kokosmelk, 400 g dunne sperziebonen en het vlees toe en laat 4-6 min. zachtjes stoven tot de bonen gaar zijn.
Breng op smaak met 1 el vissaus, 1 rode peper in reepjes, 4 lente-uitjes in ringen en 50 g pinda’s.
Serveer met gekookte witte rijst.
Blancheer of kook intussen de bonen
Schep het vlees uit de pan en bak 2 el gemberwortel in reepjes, 2 fijngesneden sjalotjes en 1 el Thaise rode currypasta 3 min. in het achtergebleven braadvet. Voeg 1½ dl kokosmelk, 400 g dunne sperziebonen en het vlees toe en laat 4-6 min. zachtjes stoven tot de bonen gaar zijn.
Breng op smaak met 1 el vissaus, 1 rode peper in reepjes, 4 lente-uitjes in ringen en 50 g pinda’s.
Serveer met gekookte witte rijst.