Recept
« Terug naar recepten
Kipfiletspiesjes met feestrijst
PT30M
Kipfiletspiesjes met feestrijst
Een heerlijk kipfiletspiesjes met feestrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jan vogelzang
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
525 kCal energie
37 Gram eiwit
15 Gram vet
61 Gram koolhydraten
37 Gram eiwit
15 Gram vet
61 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfiletspiesjes met feestrijst te bereiden
Snij de kipfilet in de lengte in lange repen.
Doe 1 dl marinade in een kom en marineer de kip daarin zo 15 min.
Prik de repenkip zigzag aan de satéstokjes en smeer ze in met olie
Rooster ze op een zeer hete grillpan gaar en bruin
Doe de rest van de roerbakolie in een pan en roerbak hierin de rijst al omscheppent zo kleine 5 min.
Voeg de rest van de marinade ,de rauwkost en de mais toe en roerbak alles totdat de rijst dor en door warm is
Breng op smaak met peper en zout
Doe 1 dl marinade in een kom en marineer de kip daarin zo 15 min.
Prik de repenkip zigzag aan de satéstokjes en smeer ze in met olie
Rooster ze op een zeer hete grillpan gaar en bruin
Doe de rest van de roerbakolie in een pan en roerbak hierin de rijst al omscheppent zo kleine 5 min.
Voeg de rest van de marinade ,de rauwkost en de mais toe en roerbak alles totdat de rijst dor en door warm is
Breng op smaak met peper en zout
Mijn kookverhaal (jan vogelzang)
Bij dit gerecht serveer ik vaak heerlijke eigen gemaakte kroepoek met een heerlijke satésaus