KookJij

Kipfiletstoof met Tutti Frutti en rodewijnsaus

Een heerlijk kipfiletstoof met tutti frutti en rodewijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipfiletstoof met Tutti Frutti en rodewijnsaus te bereiden

Rodewijnsaus:
Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de sjalotjes. Roer de bloem erdoor en schenk er al roerend de bouillon erbij, voeg de rode peperkorrels toe. Laat het geheel een paar minuten inkoken. Schenk de wijn erbij en breng de saus op smaak met suiker, zout en peper.

Kruid de kipfilets met de Cajun-kruiden snij dan in stukken ter grote van de gedroogde vruchten. Braad de kipfilet aan voor zo’n 10 minuten en voeg dan de Tutti Frutti toe. Laat dit ook 5 minuten meebakken voeg tot slot de rodewijnsaus toe en laat het geheel nog 10 tot 15 min doorpruttelen tot de saus iets ingedikt is.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Heerlijk gerechtje;) Volgen de keer eens maken met kippenbouten en dan in de Tajine, met Turks brood of rijst;);)