Recept
« Terug naar recepten
Kipfiletstoof met Tutti Frutti en rodewijnsaus
PT60M
Kipfiletstoof met Tutti Frutti en rodewijnsaus
Een heerlijk kipfiletstoof met tutti frutti en rodewijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipfiletstoof met Tutti Frutti en rodewijnsaus te bereiden
Rodewijnsaus:
Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de sjalotjes. Roer de bloem erdoor en schenk er al roerend de bouillon erbij, voeg de rode peperkorrels toe. Laat het geheel een paar minuten inkoken. Schenk de wijn erbij en breng de saus op smaak met suiker, zout en peper.
Kruid de kipfilets met de Cajun-kruiden snij dan in stukken ter grote van de gedroogde vruchten. Braad de kipfilet aan voor zo’n 10 minuten en voeg dan de Tutti Frutti toe. Laat dit ook 5 minuten meebakken voeg tot slot de rodewijnsaus toe en laat het geheel nog 10 tot 15 min doorpruttelen tot de saus iets ingedikt is.
Verhit de boter of olie in een steelpan en fruit de sjalotjes. Roer de bloem erdoor en schenk er al roerend de bouillon erbij, voeg de rode peperkorrels toe. Laat het geheel een paar minuten inkoken. Schenk de wijn erbij en breng de saus op smaak met suiker, zout en peper.
Kruid de kipfilets met de Cajun-kruiden snij dan in stukken ter grote van de gedroogde vruchten. Braad de kipfilet aan voor zo’n 10 minuten en voeg dan de Tutti Frutti toe. Laat dit ook 5 minuten meebakken voeg tot slot de rodewijnsaus toe en laat het geheel nog 10 tot 15 min doorpruttelen tot de saus iets ingedikt is.
Anna zegt: