Recept
« Terug naar recepten
Kipkerrie met rijst
PT45M
Kipkerrie met rijst
Een heerlijk kipkerrie met rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lars van Hulzen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipkerrie met rijst te bereiden
Kook volgens beschrijving eerst de rijst.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snipper de rode ui.
Strooi kerrie, kurkuma en gember over de kip en zorg dat alles goed gekruid is.
Bak de kipblokjes in de hapjes pan licht bruin en voeg nu de gesnipperde ui toe. Voeg wat water toe en doe de sambal en de knoflook erbij. Roer dit alles goed door zodat het geheel wat oranje kleurt.
Laat dit even sudderen onder en deksel en voeg na ± 5 minuten als het water wat verdampt is de roomkaas toe. Roer dit alles door tot een mooi vast papje verkregen wordt.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes, snipper de rode ui.
Strooi kerrie, kurkuma en gember over de kip en zorg dat alles goed gekruid is.
Bak de kipblokjes in de hapjes pan licht bruin en voeg nu de gesnipperde ui toe. Voeg wat water toe en doe de sambal en de knoflook erbij. Roer dit alles goed door zodat het geheel wat oranje kleurt.
Laat dit even sudderen onder en deksel en voeg na ± 5 minuten als het water wat verdampt is de roomkaas toe. Roer dit alles door tot een mooi vast papje verkregen wordt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lekkerbekske zegt:
lars zegt:
De hoeveelheid kerrie, kurkuma en gemberpoeder is naar gelang je smaak. Zelf doe ik 2 eetlepels kerrie,1 eetlepel kurkuma en ½ eetlepel gemberpoeder.