Recept
« Terug naar recepten
Kipkerrie
PT15M
Kipkerrie
Een heerlijk kipkerrie recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jaap van den Oever
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipkerrie te bereiden
Bestrooi de kipfilet met zout en peper en roerbak een minuut
Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nog een minuut
Snijd de bosuitjes in ringetjes en roerbak deze kort mee
Snijd de MonChou in blokjes en voeg die toe aan de kipfilet en bosui
Blijf roeren tot de MonChou gaat smelten
Voeg de kippenbouillon en de suiker toe
Roer tot een gladde saus ontstaat
Voeg naar smaak zout en peper toe
Warm de saus nog even door (de saus blijft redelijk vloeibaar, naar wens binden)
Serveer de saus samen met de rijst en pasta
Voeg de kerriepoeder toe en roerbak nog een minuut
Snijd de bosuitjes in ringetjes en roerbak deze kort mee
Snijd de MonChou in blokjes en voeg die toe aan de kipfilet en bosui
Blijf roeren tot de MonChou gaat smelten
Voeg de kippenbouillon en de suiker toe
Roer tot een gladde saus ontstaat
Voeg naar smaak zout en peper toe
Warm de saus nog even door (de saus blijft redelijk vloeibaar, naar wens binden)
Serveer de saus samen met de rijst en pasta
m.vink zegt: