KookJij

Kipkerriesalade

Een heerlijk kipkerriesalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: christianne muusers
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kipkerriesalade te bereiden

Snijd het kippenvlees klein. Rooster de noten in een droge koekenpan. Als je hazelnoten gebruikt hak deze dan grof. Meng in een grote kom kip, rozijnen en amandelen. Voor de dressing fruit je het sjalotje in olie licht bruin. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1/2 minuut. Doe de kerriepoeder erbij, en fruit nog enkele seconden. Laat het mengsel afkoelen. Roer mayonaise en yoghurt door elkaar, doe het uienmengsel en cayennepeper erbij. Proef, doe dan zout en peper erbij. Schep de dressing door het kipmengsel, en zet enkele uren in de koelkast. Haal de salade 1/2 uur voor het serveren uit de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst