Recept
« Terug naar recepten
Kipkerriesalade
PT120M
Kipkerriesalade
Een heerlijk kipkerriesalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
christianne muusers
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipkerriesalade te bereiden
Snijd het kippenvlees klein. Rooster de noten in een droge koekenpan. Als je hazelnoten gebruikt hak deze dan grof. Meng in een grote kom kip, rozijnen en amandelen. Voor de dressing fruit je het sjalotje in olie licht bruin. Doe de knoflook erbij en fruit nog 1/2 minuut. Doe de kerriepoeder erbij, en fruit nog enkele seconden. Laat het mengsel afkoelen. Roer mayonaise en yoghurt door elkaar, doe het uienmengsel en cayennepeper erbij. Proef, doe dan zout en peper erbij. Schep de dressing door het kipmengsel, en zet enkele uren in de koelkast. Haal de salade 1/2 uur voor het serveren uit de koelkast.