Daar ik erg veel mappen en schriften heb met uitgeknipte of geschreven recepten, maar ook met mijn eigen bedachte recepten, weet ik soms niet meer of ik de geschreven recepten heb overgenomen of verzonnen.
Ik geef daarom vaak als bron "kookknipsels"op. Veel tapas heb ik wel zelf verzonnen als ik restjes over had.
Recept
« Terug naar recepten
Kippaté met walnoot (tapas)
PT10M
Kippaté met walnoot (tapas)
Een heerlijk kippaté met walnoot (tapas) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookknipsels
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippaté met walnoot (tapas) te bereiden
Heb je niet zoveel nodig dan neem je bijv. 50 gram paté en van de rest van de ingrediënten ook de helft.
Lente-uitje in zeer dunne ringetjes snijden.
Sjalotje snipperen en met 't uitgeperste knoflookteentje in de boter eventjes fruiten en wat al laten koelen.
De kippaté indien nodig met een vork een beetje losroeren en de gefruite sjalot erdoor mengen en voor de romigheid ook de room.
Peper en zout naar eigen smaak.
Het stokbrood in sneetjes snijden en besmeren met de kippaté. Hierop wat ringjetjes lente-ui strooien en een walnoot in de paté drukken.
Lente-uitje in zeer dunne ringetjes snijden.
Sjalotje snipperen en met 't uitgeperste knoflookteentje in de boter eventjes fruiten en wat al laten koelen.
De kippaté indien nodig met een vork een beetje losroeren en de gefruite sjalot erdoor mengen en voor de romigheid ook de room.
Peper en zout naar eigen smaak.
Het stokbrood in sneetjes snijden en besmeren met de kippaté. Hierop wat ringjetjes lente-ui strooien en een walnoot in de paté drukken.
fabita zegt: