KookJij

Kippen-champignon ragout

Een heerlijk kippen-champignon ragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van mijn moeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippen-champignon ragout te bereiden

Kip koken in bouillon met wat zout (± 20 min.).
Kipfilet af laten koelen en met vork uit elkaar trekken (bouillon bewaren).
In koekenpan de champignons zacht aanbakken en apart houden.
In koekenpan de uien glazig bakken en apart houden.
ROUX:
Boter zachtjes smelten in grote kookpan (mag niet bruin worden). Om en om bloem, melk en bouillon toevoegen en goed blijven roeren, het moet een egale pap worden.
Vervolgens de kipfilet, uien en champignons aan de roux toevoegen. Eventueel verder op smaak brengen met zout, peper en/of aromat en klaar is de ragout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sylvia

Sylvia zegt:
Dit recept diverse malen gemaakt. Het is heerlijk. Zelf maak ik het 1 dag van te voren zodat de ragout lekker dik is. Is de ragout te dik dan voeg ik nog wat bouillon toe.
dondersteentje

dondersteentje zegt:
Idd erg lekker, ik heb het net gemaakt en een beetje geïmproviseerd door ook met wat extra provinciaalse kruiden en 1theel ketjap manis erin te doen.
Ik kreeg helaas met de bloem wat klontjes en dat heb ik opgelost door de staafmixer even te gebruiken tot ie weer glad was en met succes ..
Dadelijk eten met een broodje erbij en eet smakelijk.
Groetjes.
Jurjen

Jurjen zegt:
En een paar eetlepels room en een teentje knoflook doen het ook wel goed.. dat was hem wel denk ik.
Jurjen

Jurjen zegt:
Ook lekker om als kruiden een beetje tijm en peterselie toe te voegen :) geeft net wat meer kick..
wouros

wouros zegt:
Fred, niet zo moeilijk doen. Natuurlijk weet Patricia dat.
Wil je meer weten klik op de blog Maten en Gewichten (versie Jan A. van der Hoeden) op Kookjij of kijk op www. eten-en-drinken.infonu.nl.
Of voorin in een goed kookboek.
Een roux bestaat meestal uit (room-)boter en bloem in een verhouding 5:6.

Redactie Kookjij.
fred

fred zegt:
Sinds wanneer is 'een glas' een geldende maatvoering? Weet de auteur niet dat er verschillende glazen in omloop zijn?
biancaswinkels

biancaswinkels zegt:
Heerlijk!!

Ik heb de melk vervangen en alleen maar kippenbouillon gebruikt!!:)
gerard meyer

gerard meyer zegt:
voeg is een beetje sherry midd dry toe
djmagich

djmagich zegt:
Mensen, wat maakt het uit als het uit een kookboek komt? Zoals liske zegt, het is de bedoeling dat de lekkere recepten gedeeld worden! Niet iedereen heeft de zelfde kookboeken thuis! Dit wordt een zinloze discussie.
karola

karola zegt:
wat heeft het voor zin om recepten uit een kookboek in te zenden?
Ik ben er altijd van uit gegaan dat het eigen recepten moesten zijn.
Jammer, maar ik vind er zo niets meer aan.
liske

liske zegt:
Wie heeft gezegd dat het niet uit een kookboek mag komen? het hoeven niet perse eigen recepten te zijn, het gaat erom dat je lekkere recepten met elkaar deelt!
Patricia

Patricia zegt:
Thanx...:) Groots compliment. Echter komt dit niet uit een kookboek, daar is het gerecht te simpel voor.
karola

karola zegt:
dit is geen eigen recept, maar gewoon overgeschreven uit een kookboek.
Zo kan ik het ook.