Recept
« Terug naar recepten
Kippen-champignon ragout
PT45M
Kippen-champignon ragout
Een heerlijk kippen-champignon ragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia Uitman
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippen-champignon ragout te bereiden
Kip koken in bouillon met wat zout (± 20 min.).
Kipfilet af laten koelen en met vork uit elkaar trekken (bouillon bewaren).
In koekenpan de champignons zacht aanbakken en apart houden.
In koekenpan de uien glazig bakken en apart houden.
ROUX:
Boter zachtjes smelten in grote kookpan (mag niet bruin worden). Om en om bloem, melk en bouillon toevoegen en goed blijven roeren, het moet een egale pap worden.
Vervolgens de kipfilet, uien en champignons aan de roux toevoegen. Eventueel verder op smaak brengen met zout, peper en/of aromat en klaar is de ragout.
Kipfilet af laten koelen en met vork uit elkaar trekken (bouillon bewaren).
In koekenpan de champignons zacht aanbakken en apart houden.
In koekenpan de uien glazig bakken en apart houden.
ROUX:
Boter zachtjes smelten in grote kookpan (mag niet bruin worden). Om en om bloem, melk en bouillon toevoegen en goed blijven roeren, het moet een egale pap worden.
Vervolgens de kipfilet, uien en champignons aan de roux toevoegen. Eventueel verder op smaak brengen met zout, peper en/of aromat en klaar is de ragout.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
dondersteentje zegt:
Ik kreeg helaas met de bloem wat klontjes en dat heb ik opgelost door de staafmixer even te gebruiken tot ie weer glad was en met succes ..
Dadelijk eten met een broodje erbij en eet smakelijk.
Groetjes.
Jurjen zegt:
Jurjen zegt:
wouros zegt:
Wil je meer weten klik op de blog Maten en Gewichten (versie Jan A. van der Hoeden) op Kookjij of kijk op www. eten-en-drinken.infonu.nl.
Of voorin in een goed kookboek.
Een roux bestaat meestal uit (room-)boter en bloem in een verhouding 5:6.
Redactie Kookjij.
fred zegt:
djmagich zegt:
karola zegt:
Ik ben er altijd van uit gegaan dat het eigen recepten moesten zijn.
Jammer, maar ik vind er zo niets meer aan.
liske zegt:
Patricia zegt:
karola zegt:
Zo kan ik het ook.
Sylvia zegt: