Recept
« Terug naar recepten
Kippenborst gevuld met zongedroogde tomaten
PT40M
Kippenborst gevuld met zongedroogde tomaten
Een heerlijk kippenborst gevuld met zongedroogde tomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenborst gevuld met zongedroogde tomaten te bereiden
Hak de kruiden, de zongedroogde tomaten en de knoflook zeer fijn. Maak met de punt van een dun scherp mesje een inkeping van ongeveer 1 cm in de dikke kant van de kipfilet. Steek het mesje in de opening en beweeg het voorzichtig van links naar rechts, zodat er in het vlees een holte ontstaat.
Bereiding:
Meng kruiden, zongedroogde tomaten, knoflook en parmezaanse kaas door elkaar. Giet er genoeg olijfolie bij om een stevig papje te krijgen. Vul met behulp van een theelepel of met de vingers de holtes van de kipfilets met dit kruidenmengsel. Druk het mengsel stevig aan. Sluit de opening van de filets met een cocktailprikker. Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze in een koekenpan in de boter in ongeveer 20 minuten aan beide kanten lichtbruin.
Bereiding:
Meng kruiden, zongedroogde tomaten, knoflook en parmezaanse kaas door elkaar. Giet er genoeg olijfolie bij om een stevig papje te krijgen. Vul met behulp van een theelepel of met de vingers de holtes van de kipfilets met dit kruidenmengsel. Druk het mengsel stevig aan. Sluit de opening van de filets met een cocktailprikker. Bestrooi de kipfilets met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze in een koekenpan in de boter in ongeveer 20 minuten aan beide kanten lichtbruin.