Recept
« Terug naar recepten
Kippenborst in Chinese Bouillon
PT50M
Kippenborst in Chinese Bouillon
Een heerlijk kippenborst in chinese bouillon recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenborst in Chinese Bouillon te bereiden
1).Doe in een grote soeppan de kippenbouillon, de wortel, de lenteuitjes, de plakken gember wortel, de knoflook, gula djawa, ketjap, ster anijs, kaneel, peper en zout.
2).Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten trekken.
3).Voeg toe de blokjes kippenvlees en de droge sherry en laat nog eens 5 minuten koken.
4).Haal met een schuimspaan de vaste delen uit de soep en verdeel die over 4 borden.
Strooi over de borden de vers geraspte gember en de gesnipperde ui en giet daarover de gloeiend hete bouillon .
2).Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten trekken.
3).Voeg toe de blokjes kippenvlees en de droge sherry en laat nog eens 5 minuten koken.
4).Haal met een schuimspaan de vaste delen uit de soep en verdeel die over 4 borden.
Strooi over de borden de vers geraspte gember en de gesnipperde ui en giet daarover de gloeiend hete bouillon .
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt hierbij noedels geven tercompletereing van een maaltijd.