AANRADER:Doe er pas zout in zodra de bouillon wordt genuttigd.Vaak is het immers zo dat er zoutarme bouillon nodig is voor één of ander gerecht.
*De bouillon kan verder worden opgeleukt met kippenvlees,vermicelli,
groentes of allerlei andere spannende zaken,zoals 1-2 eetlepels vers geraspte gember,1-2 stelen geplette sereh,venkelknol
Recept
« Terug naar recepten
Kippenbouillon
PT90M
Kippenbouillon
Een heerlijk kippenbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenbouillon te bereiden
*Verwijder de poten en de borsten van de kip en houd die apart.
*Doe in een pan het kip-karkas,het water en alle groentes en kruiden
*Breng aan de kook,evt afschuimen en zodra het kookt 2 uur laten trekken op een zeer laag vuurtje.
*Kippenkarkas eruit halen,af laten koelen en zo veel mogelijk vleesresten er af pulken.Kippenbouillon door een zeef gooien en groentes,kruiden enz.wegdoen en bouillon ontvetten
*Vleesresten terug in de pan en kip nog even laten doortrekken nadat er zout en peper naar smaak zijn toegevoegd.
*Doe in een pan het kip-karkas,het water en alle groentes en kruiden
*Breng aan de kook,evt afschuimen en zodra het kookt 2 uur laten trekken op een zeer laag vuurtje.
*Kippenkarkas eruit halen,af laten koelen en zo veel mogelijk vleesresten er af pulken.Kippenbouillon door een zeef gooien en groentes,kruiden enz.wegdoen en bouillon ontvetten
*Vleesresten terug in de pan en kip nog even laten doortrekken nadat er zout en peper naar smaak zijn toegevoegd.