DIEN OP :
Geef er puree bij of rijst.
Uien-knoflook-olijven-mix beschouwen als groente.
Jus is de gebruikte olie.
Hierbij past een frisse komkommer-tomaten salade.
Recept
« Terug naar recepten
Kippendijen met Knoflook en Zwarte Olijven
PT90M
Kippendijen met Knoflook en Zwarte Olijven
Een heerlijk kippendijen met knoflook en zwarte olijven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie Perrin (Van het Beaucastel wijnbedrijf)
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippendijen met Knoflook en Zwarte Olijven te bereiden
1). De kippendijen in wat olijfolie aan alle kanten goudkleurig aanbraden en weer uit de pan halen.
2). De bodem van de pan bedekken met de knoflooktenen.
3). Op de knoflook de uien uitspreiden.
4). Dan de tijm en de rozemarijn strooien over de uien en daarna wat zout en flink vers gemalen peper.
5). Hierop de kippendijen leggen met het vel naar boven en de rest van de olijfolie in de pan gieten.
6). Pan gaat 1/2 uur in de oven.
7). Dan pan uit de oven, de kippen er uit leggen en warm houden.
8). De inhoud van de pan zeven en de gezeefde olie bewaren.
9). De knoflook-uienmix gaat weer terug in de pan met een lepeltje olie en worden nog eens flink doorgebraden met de zwarte olijven er bij.
2). De bodem van de pan bedekken met de knoflooktenen.
3). Op de knoflook de uien uitspreiden.
4). Dan de tijm en de rozemarijn strooien over de uien en daarna wat zout en flink vers gemalen peper.
5). Hierop de kippendijen leggen met het vel naar boven en de rest van de olijfolie in de pan gieten.
6). Pan gaat 1/2 uur in de oven.
7). Dan pan uit de oven, de kippen er uit leggen en warm houden.
8). De inhoud van de pan zeven en de gezeefde olie bewaren.
9). De knoflook-uienmix gaat weer terug in de pan met een lepeltje olie en worden nog eens flink doorgebraden met de zwarte olijven er bij.